Ženy ve strategickém leteckém nanagementu - Kulhavá, Veronika (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zastoupení žen ve vedoucích pozicích v leteckém průmyslu. Cílem práce bylo zhodnotit současný stav genderové diverzity v leteckém managementu, poukázat na vývoj zastoupení žen ve strategickém managementu, programy, které se této problematice věnují, změny a výzvy s větším zastoupením žen a v neposlední řadě zdokumentovat situaci v Evropě. K zjištění stavu zkoumané problematiky v různých státech Evropy byla využita kvalitativní analýza formou vícepřípadové studie. Zjištěné výsledky nejen doplnily teorii o zkušenosti respondentů, ale poskytly i doporučení pro společnosti a politiky jiných zemí, jak mohou podpořit větší inkluzi a využít potenciál žen k dosažení strategických cílů v globálním leteckém průmyslu.