Ženy ve strategickém leteckém nanagementu - Kulhavá, Veronika; Křenková, Eva; Budská, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zastoupení žen ve vedoucích pozicích v leteckém průmyslu. Cílem práce bylo zhodnotit současný stav genderové diverzity v leteckém managementu, poukázat na vývoj zastoupení žen ve strategickém managementu, programy, které se této problematice věnují, změny a výzvy s větším zastoupením žen a v neposlední řadě zdokumentovat situaci v Evropě. K zjištění stavu zkoumané problematiky v různých státech Evropy byla využita kvalitativní analýza formou vícepřípadové studie. Zjištěné výsledky nejen doplnily teorii o zkušenosti respondentů, ale poskytly i doporučení pro společnosti a politiky jiných zemí, jak mohou podpořit větší inkluzi a využít potenciál žen k dosažení strategických cílů v globálním leteckém průmyslu.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses