Moderní otroctví ve Velké Británii : Příčiny a odstraňování - Esserová, Klára; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Přikryl, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Otroctví je praktika, která je již dlouhou dobu považována za nelegální, nicméně jeho novější forma, moderní otroctví, stále sužuje dnešní společnost. Spojené království vystupuje jako přední aktér při potírání této problematiky, nicméně i v této vyspělé zemi bylo zaznamenáno značné množství případů spojených s touto formou vykořisťování. Tato práce zkoumá rozsah a povahu moderního otroctví ve Velké Británii, dále se zaměřuje na identifikaci příčin a nástrojů odstraňování moderního otroctví v zemi, a to prostřednictvím případové studie. V průběhu práce se ukazuje, že kromě ekonomických aspektů přispívá k přetrvávání moderního otroctví ve Velké Británii také samotný stát, což vyvolává značné otázky ohledně účinnosti stávajících opatření.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses