Plýtváni potravinami : student jako spotřebitel - Holubová, Tereza; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá současnou problematikou plýtvání potravinami, je složena z literární rešerše a praktické části. Literární rešerše má za cíl představit problematiku plýtvání potravinami v širším rámci. V úvodní kapitole jsou vymezeny základní pojmy. Dále je popsána aktuální situace ve světě, ale i v EU a jsou představeny sociální, ekonomické a enviromentální důsledky spojené s plýtváním potravinami. Následně je jedna kapitola věnována plýtvání potravinami v domácnostech. Poslední část literární rešerše se zaměřuje na plýtvání potravinami mezi studenty a na faktory, které je při plýtvání potravinami ovlivňují. Hlavním cílem praktické části je na základě vlastního výzkumu srovnat plýtvání potravinami mezi dvěma typy studentů, kolejními studenty a studentem žijícím v domácnosti s rodiči. Praktická část obsahuje podrobné výsledky "plýtvacích deníků". Hlavní rozdíly v jejich plýtvání jsou zpracovány ve srovnávací analýze. Poslední kapitola se soustředí na možná řešení, která by mohla snížit plýtvaní potravinami mezi studenty.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses