Role gamifikace v marketingu - Jaklová, Kristina; Král, Petr, 1979-; Stránská, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá roli gamifikace v marketingu a především to, jak integrace herních prvků může zvýšit angažovanost a loajalitu spotřebitelů. V dnešním vysoce konkurenčním podnikatelském prostředí hledají marketéři neustále inovativní strategie, jak získat a udržet pozornost spotřebitelů. Gamifikace, která spočívá v aplikaci principů designu her a mechaniky do nehracích kontextů, se ukázala jako slibný přístup ke zvýšení zapojení spotřebitelů. Prostřednictvím rozsáhlé rešerše stávající literatury tato práce stanovuje teoretický základ pro porozumění konceptu gamifikace a jeho významu pro marketing. Zkoumá různé herní prvky a jejich vliv na spotřebitelské chování, motivaci a loajalitu. Práce také prozkoumává psychologické mechanismy za gamifikací a zdůrazňuje, jak oslovuje vnitřní lidské touhy po soutěžení, sociální interakci anebo osobním rozvoji. Výzkumy podporují pochopení gamifikace jako strategického nástroje pro marketingové odborníky. Odhalují, že dobře navržené gamifikované aktivity mohou zvýšit zapojení spotřebitelů tím, že vytvářejí pocit zábavy, výzvy a úspěchu. Gamifikace má také potenciál posilovat emocionální vazbu mezi spotřebiteli a značkami a poskytnout pobídky pro další interakci.
Vedoucí práce: Petr Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses