Udržitelná marketingová strategie společnosti Havlíkova přírodní apotéka - Babjáková, Julie; Průša, Přemysl, 1980-; Šenkárčin, Viktorie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení stávající marketingové strategie společnosti Havlíkova přírodní apotéka a poskytnutí návrhů na její udržitelné vylepšení se zaměřením na zákazníky generace Z. Havlíkova přírodní apotéka je původem česká společnost, která se zaměřuje na výrobu a prodej udržitelné přírodní kosmetiky. V rámci teoretické části jsou popsány rozdíly mezi jednotlivými termíny jako je například marketing, udržitelný marketing a green marketing. Dále je zde popsána generace Z a její rozdíly od ostatních generací. Posledním tématem rozebíraným v teoretické části jsou aktuální světové trendy na trhu s přírodní kosmetikou, které by v budoucnu mohly ovlivnit i český trh. V praktické části je nejprve stručně představena společnost Havlíkova přírodní apotéka, včetně jejích produktů, historie a přístupu k ekologii a udržitelnosti. Dále je zde popsána aktuální pozice společnosti na českém trhu, jednotlivé prvky jejího marketingového mixu, které jsou dále porovnány se zahraniční značkou a závěrem byla provedena konkurenční analýza. V praktické části práce je také provedeno vlastní dotazníkové šetření a SWOT analýza. Na základě vlastního výzkumu a analýzy jsou v poslední části doporučeny návrhy na vylepšení k udržitelné marketingové strategii se zaměřením na spotřebitele generace Z.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses