Návrh marketingové komunikace značky Syoss v segmentu barev na vlasy s cílením na generaci Z na českém trhu - Suchá, Anna; Průša, Přemysl, 1980-; Fojtíková, Ivona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje komunikační strategii barev na vlasy značky Syoss na českém trhu. Cílem práce bylo provést návrh na zlepšení komunikační strategie značky Syoss v segmentu barev na vlasy se zaměřením na generaci Z. V rámci teoretické části byly shrnuty poznatky současné odborné literatury ohledně specifik marketingové komunikace v kategorii kosmetiky a barev na vlasy, nákupního chování spotřebitelů z generace Z a současných trendů na trhu barev na vlasy. V praktické části práce byl na základě sekundárních dat zanalyzován trh barev na vlasy v ČR, podrobněji představena značka Syoss a její současný marketingový mix. Byl proveden primární výzkum formou dotazníkového šetření, který přiblížil nákupní chování spotřebitelů z generace Z v segmentu barev na vlasy, jejich znalost značek v tomto segmentu a vnímání značky Syoss a její komunikace. Na základě primárního a sekundárního výzkumu byly identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby značky Syoss při cílení na generaci Z a navržena konkrétní doporučení pro marketingovou komunikaci značky. Zjištění výzkumu této práce mohou být přínosná pro další firmy na trhu barev na vlasy a pomoci jim při oslovování generace Z.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses