Význam vzdělání pro inovativnost ekonomiky - Valínová, Anna; Jiránková, Martina, 1967-; Fojtíková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Vzdělávání hraje důležitou roli ve formování kvality lidského kapitálu, a tím ovlivňuje i růst a rozvoj ekonomiky. Tato diplomová práce se zaměřuje na zjištění hlavních atributů nejlepších vzdělávacích systémů světa a pomocí následné komparace je hodnotí. Cílem práce je také zjistit, zda český vzdělávací systém dané atributy splňuje či nikoliv. První část diplomové práce se soustředí na přiblížení termínu vzdělání a následným propojením s inovativností ekonomiky. Druhá část je zaměřena na komparaci vzdělávacích systémů s cílem vymezit zásadní atributy nejlépe hodnocených vzdělávacích systémů světa. Poslední část práce spojuje poznatky z předchozích kapitol a implikuje je na případ českého vzdělávacího systému se zaměřením na jeho výzvy a perspektivy.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses