Dopady ropných šoků 2. poloviny 20. století na ekonomiku a mezinárodní obchod Nizozemska - Matulková, Kristýna; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Šváb, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na ropné šoky 70. let 20. století a na jejich důsledky pro Nizozemsko, jenž patřilo mezi země, které byly ropnými šoky v těchto letech postiženy. Práce blíže přibližuje dobu před ropnými šoky a dobu v průběhu ropných šoků, popisuje i ropné šoky samotné. Dále práce analyzuje ekonomická data z období ropných šoků s cílem zjistit, jaké dopady měly ropné šoky v letech 1973 a 1979 na ekonomiku Nizozemska a jeho následný obchod s ropou.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses