Důsledky pandemie COVID-19 pro podniky automobilového průmyslu se zaměřením na dodavatele - Dvořáková, Michaela (2024)
Cílem bakalářské práce bylo prozkoumat důsledky pandemie Covid-19 pro podniky automobilového průmyslu se zaměřením na dodavatele a zjistit, jakým způsobem pandemie ovlivnila automobilový průmysl. Dílčím cílem bakalářské práce bylo zodpovědět výzkumnou otázku, zda se již podniky automobilového průmyslu z pandemie Covid-19 vzpamatovaly či nikoliv. K dosažení cíle práce byl proveden kvalitativní výzkum prostřednictvím hloubkových rozhovorů se čtyřmi dodavateli automobilového průmyslu. Výzkum prokázal, že dopady pandemie Covid-19 byly značné. Nejvíce byly podniky zasaženy přerušením dodavatelských řetězců, nestabilitou trhu a poklesem tržeb. Dále bylo zjištěno, že se ale většina podniků dokázala z krize vzpamatovat, a v současné době dosahují dřívějších tržeb.