Důsledky pandemie COVID-19 pro podniky automobilového průmyslu se zaměřením na dodavatele - Dvořáková, Michaela; Čajka, Radek, 1983-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem bakalářské práce bylo prozkoumat důsledky pandemie Covid-19 pro podniky automobilového průmyslu se zaměřením na dodavatele a zjistit, jakým způsobem pandemie ovlivnila automobilový průmysl. Dílčím cílem bakalářské práce bylo zodpovědět výzkumnou otázku, zda se již podniky automobilového průmyslu z pandemie Covid-19 vzpamatovaly či nikoliv. K dosažení cíle práce byl proveden kvalitativní výzkum prostřednictvím hloubkových rozhovorů se čtyřmi dodavateli automobilového průmyslu. Výzkum prokázal, že dopady pandemie Covid-19 byly značné. Nejvíce byly podniky zasaženy přerušením dodavatelských řetězců, nestabilitou trhu a poklesem tržeb. Dále bylo zjištěno, že se ale většina podniků dokázala z krize vzpamatovat, a v současné době dosahují dřívějších tržeb.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses