Důsledky pandemie COVID-19 pro výrobní podniky na příkladu vybraného podniku - Vršová, Barbora; Čajka, Radek, 1983-; Semenenko, Vadim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit vliv pandemie COVID-19 pro podniky se zaměřením na výrobní podniky ve strojírenství dokázané na příkladu vybraného podniku ŽĎAS, a.s. Přínosem této práce je zhodnocení vlivu pandemie pro konkrétní podnik, jak se s pandemií daný podnik vypořádal a jaké pro něj má důsledky. V teoretické části je popsána pandemie COVID-19, specifikace výrobních podniků ve strojírenství a popsán vliv externích šoků na výrobní podniky obecně. Dále jsou rozepsány konkrétní dopady pandemie na základě rešerše dostupných literárních zdrojů. V praktické části je pak rozepsán ekonomický stav podniku před, během a po pandemii, dopady pandemie na podnik, provedena finanční analýza podniku a v rámci shrnutí finanční analýzy jsou poskytnuta také doporučení.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses