Expanze firmy UOL účetnictví na zahraniční trh - Lhotský, Karel; Černá, Iveta, 1979-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout strategii vstupu firmy UOL Účetnictví, která poskytuje outsourcing účetních služeb, na vybraný zahraniční trh. V teoretické části je shrnuto dosavadní poznání internacionalizace firem a poté blíže přiblíženy vstupy firem poskytující služby a odvětví outsourcingu účetních služeb. V praktické části je představena firma UOL Účetnictví, je analyzována její konkurenční výhoda, vybrán vhodný trh, ten je následně důkladně analyzován vybranými aspekty PESTL analýzy. Po nalezení nejvhodnějšího trhu je provedena SWOT analýza vstupu a následně je navržena strategie vstupu včetně zajištění rizik, marketingové strategie a nastíněn očekávaný výsledek.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses