Expanze rodinné firmy na zahraniční trh - Veliká, Angelina (2024)
Diplomová práce se věnuje expanzi rodinné firmy na zahraniční trh. Hlavním cílem práce je nalezení strategie expanze na německý trh pro konkrétní rodinnou firmu. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první kapitole jsou představeny teoretické modely internacionalizace, formy vstupu na trh a také zde jsou identifikovány hlavní příčiny obtíží, kterým firmy čelí při expanzi. Druhá kapitola se věnuje německému trhu prostřednictvím PEST analýzy a také zde jsou představeny bariéry vstupu na trh. Poslední část práce se věnuje již samotné firmě, německému trhu nábytku a logistice. Na konci je představen návrh strategie vstupu rodinné firmy na německý trh.