Expanze rodinné firmy na zahraniční trh - Veliká, Angelina; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se věnuje expanzi rodinné firmy na zahraniční trh. Hlavním cílem práce je nalezení strategie expanze na německý trh pro konkrétní rodinnou firmu. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první kapitole jsou představeny teoretické modely internacionalizace, formy vstupu na trh a také zde jsou identifikovány hlavní příčiny obtíží, kterým firmy čelí při expanzi. Druhá kapitola se věnuje německému trhu prostřednictvím PEST analýzy a také zde jsou představeny bariéry vstupu na trh. Poslední část práce se věnuje již samotné firmě, německému trhu nábytku a logistice. Na konci je představen návrh strategie vstupu rodinné firmy na německý trh.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses