Dopad Verkehrswende na německý automobilový průmysl - Kašparová, Petra; Proch, Dominik; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Hlavním cílem této práce je identifikovat dopady Verkehrswende na německý automobilový průmysl, a to zejména na trh práce v automobilovém průmyslu. Za účelem naplnění tohoto cíle je práce konstruována do tří hlavních kapitol. V první kapitole je provedena literární rešerše, která se věnuje „zelené“ transformaci ekonomiky a elektromobilitě. Významná část této kapitoly je zaměřena také na nástroje státu, využívané k transformaci k zelené ekonomice. Druhá kapitola se věnuje analýze německého trhu s elektromobily pomocí Porterova modelu. Poslední a nejdůležitější kapitola mé práce se věnuje přímo dopadům Verkehrswende na německý automobilový průmysl s hlavním zaměřením na trh práce. Nejprve je analyzován dopad na zaměstnanost v „klasickém“ automobilovém průmyslu, tedy průmyslu týkajícího se tradiční automobilové výroby. Poté se analýza věnuje dopadu na zaměstnanost v subsektorech souvisejících s automobilovým průmyslem po jeho transformaci na elektromobilitu.
Vedoucí práce: Dominik Proch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses