Analýza předsednického tria Francie, České republiky a Švédska v Radě Evropské unie v letech 2022-2023 - Brokeš, František; Kočí, Kateřina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá fungování předsednického tria Francie, České republiky a Švédska v Radě Evropské unie v letech 2022-2023. Cílem práce bylo analyzovat, jak byly programové priority tohoto tria formulovány, implementovány a jaký měly dopad na politiky EU. V teoretické části je použit rámec, který se věnuje institucionálnímu vývoji předsednického tria v rámci EU a mechanismům spolupráce mezi členskými státy. Výzkum byl proveden prostřednictvím kvalitativní obsahové analýzy programu předsednického tria, jednotlivých členských států a jejich výsledků. Závěry práce poskytují detailní pohled na strukturu a dynamiku předsednictví v rámci EU, identifikují klíčové faktory úspěšnosti předsednictví a nastiňují výzvy, s nimiž se trio potýká při realizaci společných cílů. Tato práce přispívá k porozumění funkcím a efektivitě systému předsednického tria v EU a zdůrazňuje důležitost kontinuity a spolupráce v rámci tohoto mechanismu.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses