AML – Povinnosti bank ve vztahu k fyzickým osobám - Růžičková, Kateřina (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku AML (Anti-Money Laundering) s důrazem na povinnosti bank vůči fyzickým osobám. Jedním z cílů této práce je představit a zhodnotit aktuální právní rámec v České republice. Zároveň se práce zabývá vysvětlením KYC (Know Your Customer) procesu a s tím spojené identifikace a kontroly klienta. V neposlední řadě se bakalářská práce věnuje roli dozorčích orgánů v této problematice a srozumitelně tak tuto problematiku přibližuje veřejnosti.