Falšování potravin na trhu EU - Kočková, Kristýna; Grmelová, Nicole, 1975-; Kretková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Falšování potravin je globální problém, který vážně ohrožuje zdraví a ekonomické zájmy spotřebitelů, zejména v rámci Evropské unie. Cílem je navrhnout opatření pro zlepšení informovanosti spotřebitelů a snížení rizika nákupu falšovaných potravin. Teoretická část poskytuje základní pojmy a informace o falšování potravin, včetně legislativního rámce a úloh dozorových orgánů. Praktická část se zaměřuje na analýzu současné situace na trhu Evropské unie s důrazem na med a olivový olej a srovnává úroveň informovanosti spotřebitelů o falšovaných potravinách mezi Českou a Slovenskou republikou.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses