Předvídání poptávky po luxusní kosmetice na příkladu vybrané zahraniční firmy - Plavcová, Miloslava (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá předvídáním poptávky po produktech luxusní kosmetiky. Teoretická část je zaměřena na popis tržního odvětví luxusní kosmetiky a představení kvalitativních a kvantitativních metod předvídání poptávky. Navazující praktická část představuje společnosti Sisley Paris a metody předvídání poptávky ve filiálce pro Českou a Slovenskou republiku, Rumunsko a Maďarsko. Je zde provedena datová analýza, která si klade za cíl vytvoření co nejpřesnější předpovědi poptávky po produktech Sisley na českém trhu. K tomu jsou využity tři statistické metody včetně modelu ARIMA s navazující korelační analýzou zaměřující se na zhodnocení faktorů ovlivňujících výši poptávky.