Předvídání poptávky po luxusní kosmetice na příkladu vybrané zahraniční firmy - Plavcová, Miloslava; Hinčica, Vít; Juriš, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá předvídáním poptávky po produktech luxusní kosmetiky. Teoretická část je zaměřena na popis tržního odvětví luxusní kosmetiky a představení kvalitativních a kvantitativních metod předvídání poptávky. Navazující praktická část představuje společnosti Sisley Paris a metody předvídání poptávky ve filiálce pro Českou a Slovenskou republiku, Rumunsko a Maďarsko. Je zde provedena datová analýza, která si klade za cíl vytvoření co nejpřesnější předpovědi poptávky po produktech Sisley na českém trhu. K tomu jsou využity tři statistické metody včetně modelu ARIMA s navazující korelační analýzou zaměřující se na zhodnocení faktorů ovlivňujících výši poptávky.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses