Uplatnění vybrané lokální firmy pro softwarovou automatizaci na evropském trhu - Skalická, Lucie; Hinčica, Vít; Miškovský, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem práce je vytvořit doporučení pro vybranou firmu ZPA-RP, a.s., která by poskytla přehled toho, co by měla společnost udělat pro větší úspěšnost na evropském trhu. Firma ZPA-RP, a.s., se zabývá softwarovou automatizací průmyslu a má více než dvacetiletou tradici na českém trhu, přičemž by svou působnost chtěla rozšiřovat i na trh zahraniční. V teoretické části se nejprve představuje historie automatizace a motivace firem k automatizaci. Poté následují kapitoly věnované softwarovým řešením pro automatizaci průmyslu, popisu trhu s těmito softwary a na závěr této části je přiblížen mezinárodní trh se službami. V praktické části práce je nejprve popsána činnost společnosti ZPA-RP, a.s., a jsou provedeny analýzy finanční a SWOT. Na základě těchto analýz jsou pro vybranou firmu vytvořena doporučení pro úspěšnější pronikání a expandování na evropském trhu.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses