Dopad pandemie COVID-19 na MICE v České republice - Krajíčková, Eliška (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 na MICE cestovní ruch v České republice. Cílem této práce je zhodnotit jaký měla pandemie vliv na odvětví MICE v České republice. První je provedena rešerše odborné literatury a odborných článků týkajících se cestovního ruchu a jeho vlivu na ekonomiku. Následně je popsán MICE cestovní ruch a jeho jednotlivé složky. V praktické části je nejdříve zkoumán vliv pandemie na MICE cestovní ruch v České republice. Následně je na základě hloubkových rozhovorů se zástupci managementu nejmenované cestovní kanceláře zabývající se MICE zhodnocen dopad pandemie na tuto společnost. Na závěr jsou zhodnoceny výsledky výzkumu.