Podpora Skupiny Světové banky v oblasti inovací a digitalizace v Africe - Sedlák, Jakub (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá Podporou Skupiny Světové banky v oblasti inovací a digitalizace v Africe. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole jsou představeny instituce Skupiny Světové banky a jejich role v podpoře rozvoje zemí, dále se zaměřuje na význam inovací a digitalizace pro rozvojové země včetně identifikace klíčových výzev a představení indexů používaných k měření úrovně digitalizace a inovací. Druhá kapitola poskytuje přehled o současné situaci v Africe, věnuje se klíčovým projektům Skupiny Světové banky zabývající se digitalizací a na základě několika ukazatelů je analyzována oblast inovací a digitalizace v Africe. Poslední kapitola obsahuje případové studie z Keni a Nigérie zabývající se zhodnocením stavu inovací a digitalizace v obou zemích a popisem projektů v nich.