Aplikace a automatizace business procesů pro management kontraktů - Jedlička, Petr; Sládek, Pavel; Palm, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Automatizace procesů a zjednodušení práce zaměstnanců uvítá snad každý zaměstnavatel. Přináší to větší efektivitu a s tím spojený vyšší zisk, či vyšší spokojenost zaměstnance, což v konečném důsledku firmě přinese své ovoce. Tato diplomová práce se bude zabývat vývojem praktického řešení aplikace a automatizovaných toků realizované v BI oddělení ve středně velikém týmu. Aplikace bude vytvořena v nástroji Power Apps a automatizované toky realizované v Power Automate, dříve také známý jako Microsoft Power Flows. Pomocí zmíněného nástroje Power Automate se podařilo automatizovat procesy v rámci kontrakt managementu v korporátu v rámci nových a starých kontraktů se zákazníky. Jedná se o vylepšení dosavadního komplexního řešení celého procesu zadávání, podpisu a kontroly nových a stávajících kontraktů spojené s jejich následnou vizualizací. Tento End-To-End proces mezi businessem začíná vyjednáváním mezi KAM (Key Account Manager) a zákazníkem. Poté následuje automatizace procesu – zpracování spolu s podpisovým pracovním postupem až po zadání zpátky do účtovacích a controlling nástrojů. Následuje reporting pro finanční oddělení, kde finanční management vidí z těchto nashromážděných dat, kolik má tento fiskální rok bilanci v eurech a dolarech na základě reportů v Power BI. Práce se tak skládá ze čtyř částí. První část je teoretického rázu pro ujasnění definic a obecně lepšího pochopení celého procesu. Druhá část pak následně popíše předchozí řešení. Třetí část pak představí nové vylepšené řešení, a jak jej bylo dosaženo. Finální čtvrtá část pak porovnává předchozí řešení s novým řešením se zaměřením na jejich výhody a nevýhody.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses