Změny spotřebního chování v důsledku rozvoje mobilních technologií v oblasti turismu - Bělina, Jaromír; Vaško, Martin; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá změnami spotřebního chování v důsledku rozvoje mobilních technologií v oblasti cestovního ruchu. Cílem práce je analyzovat, do jaké míry vnímaná užitečnost a snadnost používání ovlivňují přijetí a skutečné využívání mobilních technologií turisty. Teoretickým východiskem je model akceptace technologií (TAM), který umožňuje zkoumat vztahy mezi klíčovými faktory ovlivňujícími uživatelské chování. Výzkumná část je založena na dotazníkovém šetření mezi 222 respondenty, jehož data byla analyzována pomocí Cronbachovy alfy a Pearsonovy korelační analýzy. Výsledky potvrzují, že vnímaná užitečnost a úmysl používat mobilní technologie významně korelují se skutečným využíváním těchto technologií při cestování. Práce přináší nové poznatky o digitálním chování turistů a poskytuje doporučení pro efektivnější vývoj a marketing mobilních služeb v cestovním ruchu.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses