Vliv influencer marketingu na rozhodování a chování turistické poptávky - Dohnálková, Kristýna; Janeček, Petr; Randuška, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání vlivu influencer marketingu na rozhodovací procesy a chování turistické poptávky, zejména mezi generací Z. V teoretické části práce jsou objasněny základní principy influencer marketingu, typy influencerů a jejich role v turismu dále se práce zaměřuje na charakteristiku a turistické chování generace Z. Praktická část využívá kombinaci kvantitativních a kvalitativních výzkumných metod, včetně dotazníkových šetření a hloubkových rozhovorů, pro hlubší porozumění tomu, jak influencer marketing ovlivňuje turistické rozhodování generace Z. Analýza dat ukazuje, že influencer marketing má značný dopad na turistické chování a rozhodování, přičemž generace Z tuto formu marketingu vnímá jako významný a efektivní nástroj propagace. Zjištění práce mohou posloužit jako cenný vstup pro formulaci marketingových strategií v turistickém sektoru.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses