Potenciál lokální gastronomie a její využití v turistickém regionu Šumava - Kizilova, Liana; Petrů, Zdenka, 1953-; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání potenciálu lokální gastronomie pro cestovní ruch v regionu Šumava. Cílem je analyzovat nabídku originálních lokálních pokrmů a certifikovaných produktů, zjistit úroveň povědomí a motivace restaurací k zapojení do iniciativ jako jsou Slow Food, Czech Specials a Asociace regionálních značek. Práce také hodnotí, jak je lokální gastronomie vnímána návštěvníky a jak přispívá k přitažlivosti regionu z pohledu restauračních zařízení. K shromažďování údajů byla využita metoda online dotazování mezi vedoucími pracovníky a majiteli restaurací. Tato studie poskytuje komplexní přehled o roli lokální gastronomie v turistickém regionu Šumava.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses