Zhodnocení infrastruktury města Žatce a dopady zápisu na seznam UNESCO - Picková, Vendula; Petrů, Zdenka, 1953-; Bukovičová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Abstrakt: Tato bakalářská práce se věnuje a jejím hlavním cílem je zhodnocení infrastruktury a připravenosti obyvatelstva města Žatce na dopady zápisu na seznam UNESCO. Cíle, které by v práci měli být dosaženy, jsou zhodnocení názoru obyvatelstva na infrastrukturu a prezentaci města vůči potencionální turistům, zhodnocení kvality ubytovací, pohostinské i technické infrastruktury, a především města jako takového. Bakalářská práce je rozdělena do 4 kapitol. První kapitolou je úvod a vymezení základních pojmů, seznamující s tématem, cíli a strukturou práce. Druhá a třetí kapitola se věnují teorii a představení zkoumané oblasti. Druhá kapitola konkrétně tedy popisuje organizaci UNESCO, její dokumentaci a podrobný průběh zápisu památky na seznam kulturního dědictví. Třetí zmiňuje město Žatec, jeho historii a konkrétní památky a infrastrukturu klíčovou pro cestovní ruch ve městě a kraji. Čtvrtá kapitola pojednává o praktické části práce, která řeší konkrétní očekávání a přínosy zápisu statku na seznam světového dědictví. Praktická část vychází z dotazníkového šetření. Poslední kapitolou je závěr, který obsahuje celkové shrnutí všech zjištěných poznatků.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses