Ekonomické dopady rebrandingu fotbalového klubu FK Teplice - Pašek, Adam (2024)
Cílem této diplomové práce je analyzovat rebranding fotbalového klubu FK Teplice a na základě atributů značky definovaných v teoretické části posoudit, zda rebranding byl úspěšný a pomohl klubu k dosažení lepších ekonomických výsledků. První část práce vychází z aktuální marketingové teorie a shrnuje současné znalosti o značce, analýze marketingového prostředí, strategii budování značky a rebrandingu. Druhá část se s ohledem na teoretické znalosti soustředí na analýzu marketingového prostředí FK Teplice a rebrandingu klubu v roce 2023. Třetí část se zabývá primárním výzkumem a analýzou dat z dotazníkového šetření. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy, na jejichž základě jsou uvedena doporučení do budoucna.