Problematika klamavé reklamy v České republice - Matušková, Kateřina (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou klamavé reklamy v rámci české právní úpravy včetně aktuální judikatury. Práce nejprve poskytuje obecný přehled o nekalé soutěži, reklamě a její regulaci a klamavé reklamě. Následně se zaměřuje na vymezení české právní úpravy klamavé reklamy a také úpravy unijní mající vliv na regulaci klamavé reklamy v České republice. Dále se věnuje konkrétním případům klamavé reklamy z rozhodovací praxe českých soudů. Nakonec se zabývá úvahami de lege ferenda a navrhuje tak případná zlepšení a doporučení pro regulaci nekalé soutěže a klamavé reklamy.