Problematika klamavé reklamy v České republice - Matušková, Kateřina; Levý, Jan; Votava, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou klamavé reklamy v rámci české právní úpravy včetně aktuální judikatury. Práce nejprve poskytuje obecný přehled o nekalé soutěži, reklamě a její regulaci a klamavé reklamě. Následně se zaměřuje na vymezení české právní úpravy klamavé reklamy a také úpravy unijní mající vliv na regulaci klamavé reklamy v České republice. Dále se věnuje konkrétním případům klamavé reklamy z rozhodovací praxe českých soudů. Nakonec se zabývá úvahami de lege ferenda a navrhuje tak případná zlepšení a doporučení pro regulaci nekalé soutěže a klamavé reklamy.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses