Vliv mezikulturních rozdílů na trh s alkoholem : Itálie, Německo, Polsko - Pergnerová, Lucie (2024)
Diplomová práce zkoumá vliv rozdílného sociokulturního pozadí na trh s alkoholickými nápoji v Itálii, Německu a Polsku v letech 2006 až 2022 a vysvětluje, jak se mezikulturní rozdíly v těchto zemích projevily ve vývoji jejich poptávky (spotřeba alkoholu, výdaje domácností na alkohol) a nabídky (množství vyrobeného alkoholu, počet a velikost výrobců alkoholu). Zkoumán je též vliv vládních a legislativních zásahů na obou stranách trhu s alkoholickými nápoji, a zohledněn je i dopad světové hospodářské a finanční krize a pandemie Covid 19 ve všech sledovaných zemích.