Vliv mezikulturních rozdílů na trh s alkoholem : Itálie, Německo, Polsko - Pergnerová, Lucie; Fojtíková, Lenka; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce zkoumá vliv rozdílného sociokulturního pozadí na trh s alkoholickými nápoji v Itálii, Německu a Polsku v letech 2006 až 2022 a vysvětluje, jak se mezikulturní rozdíly v těchto zemích projevily ve vývoji jejich poptávky (spotřeba alkoholu, výdaje domácností na alkohol) a nabídky (množství vyrobeného alkoholu, počet a velikost výrobců alkoholu). Zkoumán je též vliv vládních a legislativních zásahů na obou stranách trhu s alkoholickými nápoji, a zohledněn je i dopad světové hospodářské a finanční krize a pandemie Covid 19 ve všech sledovaných zemích.
Vedoucí práce: Lenka Fojtíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses