Vplyv ESG na spotrebiteľské preferencie - Nošková, Andrea; Houska, Daniel; Tomčiak, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou udržateľnosti a koncepctu ESG. Zameriava sa na to, akú veľkú úlohu zohráva tento koncept v rozhodovacích procesoch spotrebiteľov v módnom priemysle. Jej cieľom je preskúmať mieru vplyvu vybraných environmentálnych, sociálnych a riadiacich faktorov (ESG) na nákupný rozhodovací proces slovenských spotrebiteľov v módnom odvetví s dôrazom na mladých ľudí vo veku 18 - 25 rokov. Teoretická časť obsahuje definície udržateľnosti a súvisiacich pojmov, následne sa zameriava na samotné faktory ESG, ich hodnotenie a stav tohto konceptu na Slovensku. Pozornosť je venovaná aj tomu, ako spolu súvisia udržateľnosť a módny sektor, fast fashion a jej história a udržateľná móda. Praktická časť je venovaná popisu metodológie, ktorou je experiment diskrétnej voľby (DCE), experimentálnemu dizajnu a samotnému priebehu výskumu. Potom nasleduje analýza údajov, ktoré z výskumu vyplynuli, a diskusia o týchto údajoch. V závere práce je zhrnutie a obmedzenia výskumu.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses