Optimalizace plnění interních i externích DDA/SLA v datovém skladu banky - Klímová, Eva; Smolníková, Markéta; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací plnění datových závazků v event-driven datovém skladu z prostředí finanční instituce. Cílem práce je na základě praktických zkušeností shrnout všechna best practices ohledně DDA, SLA a procesu zpracování dat do obecné optimalizační metodiky pro plnění datových závazků. Funkční aplikace dílčích součástí metodiky je demonstrována na příkladu velké české banky. Díky následování metodiky mohou firmy s obdobně stavěnými datovými sklady identifikovat překážky, které brání efektivnímu plnění SLA a implementovat optimalizace přinášející kontinuální zlepšování plnění těchto závazků.
Vedoucí práce: Markéta Smolníková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses