Vývoj INCOTERMS a jejich dosah v mezinárodním obchodě - Vávrová, Veronika (2024)
Tato diplomová práce se zabývá INCOTERMS, mezinárodními pravidly pro výklad obchodních termínů, a jejich významem v mezinárodním obchodě. Práce analyzuje vývoj INCOTERMS od jejich vzniku v roce 1936 až po nejnovější verzi z roku 2020 a popisuje každou doložku, včetně praktického využití v obchodní společnosti. Dále se zaměřuje na negativní aspekty a problémy spojené s používáním INCOTERMS. Hlavním cílem práce je představit čtenáři význam a vývoj jednotlivých dodacích doložek INCOTERMS a ukázat jejich praktické využití ve vybrané obchodní společnosti.