Vývoj INCOTERMS a jejich dosah v mezinárodním obchodě - Vávrová, Veronika; Andreisová, Lucie; Brandejský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá INCOTERMS, mezinárodními pravidly pro výklad obchodních termínů, a jejich významem v mezinárodním obchodě. Práce analyzuje vývoj INCOTERMS od jejich vzniku v roce 1936 až po nejnovější verzi z roku 2020 a popisuje každou doložku, včetně praktického využití v obchodní společnosti. Dále se zaměřuje na negativní aspekty a problémy spojené s používáním INCOTERMS. Hlavním cílem práce je představit čtenáři význam a vývoj jednotlivých dodacích doložek INCOTERMS a ukázat jejich praktické využití ve vybrané obchodní společnosti.
Vedoucí práce: Lucie Andreisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses