Trading s použitím price-action analýzy cenových pohybů a formací na grafu bez použití technických indikátorů na kapitálových trzích - Čihák, Jan; Jedlinský, Jakub; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá identifikací a aplikací odlišného přístupu k obchodování na kapitálových trzích, který vychází z konceptů „price-action“ strategií prezentovaných například v knize „Naked Forex: High-Probability Techniques for trading without Indicators" od Alexe Nekritina. Tato práce se zaměřuje především na aplikaci strategie založené na analýze cenových pohybů a formací svíček na grafu na třech alternativních kapitálových trzích a zkoumá její funkčnost a efektivitu. Jedná se o trhy akciové, forexové a kryptoměnové. Porovnává data získaná z obchodů s cílem porovnat ziskovosti „price-action“ strategie na jednotlivých kapitálových trzích. Výsledkem je shrnutí, zda je strategie zisková, a na kterých kapitálových trzích je tato metoda nejvíce efektivní.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses