Umělá inteligence v literární tvorbě a její dopady na vydavatelský průmysl v EU - Nguyenová, Sabina; Votava, Tomáš; Boháček, Martin, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce poskytuje náhled do problematiky AI, jejích literárních výtvorů a dopadů na vydavatelský průmysl. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké nové autorskoprávní otázky a výzvy přináší využití AI v oblasti literární tvorby a jaké jsou jejich dopady na vydavatelský průmysl v Evropské unii. Nejdříve jsou poskytnuty základní informace o fungování AI, následně jsou identifikovány a rozebrány hlavní otázky a výzvy, které může AI přinést, je-li využita k tvorbě literárních textů, a v neposlední řadě se práce zabývá dopady a potenciálem využití AI ve vydavatelském sektoru.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses