Vybrané právní a ekonomické aspekty sdílené ekonomiky v ubytovacích zařízeních - Mikš, Jiří; Votava, Tomáš; Švarc, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá právními a ekonomickými aspekty sdílené ekonomiky v ubytovacích zařízeních. Cílem práce je zjistit, jaké jsou hlavní rozdíly v platné právní úpravě povinností tradičních poskytovatelů ubytování a poskytovatelů krátkodobých pronájmů na ubytovacích platformách. Práce se zabývá mimo jiné problematikou nerovnosti v oblasti výběru místních poplatků. Předmětem práce je také zhodnocení systému registrací pronajímatelů do registrů. Dále v práci autor analyzuje postoje vybraných aktérů k existující legislativě. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, z nichž poslední vyhodnotí efektivitu těchto opatření.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses