Agroturistika v České republice a v Rakousku - Novotná, Aneta (2024)
Bakalářská práce srovnává situaci v oblasti agroturistiky a ekoagroturistiky v České republice a v Rakousku. Zachycuje vývoj a proměny této formy specifického cestovního ruchu a referuje o současném stavu v obou zemích, včetně nejvýznamnějších organizací působících v této oblasti. Práce je dále doplněna o polostrukturované rozhovory se zástupci vybraných organizací, aby byl získán ucelený pohled na aktuální trendy a perspektivy agroturistiky v obou zemích. Na základě získaných poznatků bude provedeno srovnání mezi Českou republikou a Rakouskem s cílem identifikovat rozdíly a podobnosti v provozu a podpoře agroturistických aktivit.