Digitalizace ve stravovacích zařízeních - Šimlová, Karolína; Herget, Jan; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Digitalizace je v dnešní době součástí každého dne všech členů moderní společnosti. Promítá se téměř do všech životních sfér včetně oblasti gastronomie. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit celkovou spokojenost zákazníků s trendem digitalizace a zanalyzovat, které digitální prvky jsou podle nich nejvíce a nejméně přínosné. Zároveň si práce klade za cíl identifikovat nejvyužívanější nástroje digitalizace. Teoretická část čtenáře seznamuje s digitálními nástroji, které se ve stravovacích zařízeních současně nachází a zároveň popisuje jejich historii. Praktická část vychází z dotazníkového šetření zrealizovaného pomocí kvantitativního výzkumu. Ze získaných dat vyplývá, že návštěvníci stravovacích zařízení jsou se současnou digitalizací převážně spokojeni. Za nejpřínosnější digitální prvky považují doručovací služby od rozvážkových společností, samoobslužné kiosky a online rezervace. První dva z těchto prvků jsou i nejvíce využívané, společně s online recenzemi. Nejméně přínosnými se pak projevili servisní roboti, QR menu a QR objednávky.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses