Vliv financování na vývoj atletiky v České republice - Tláskal, Tomáš; Abdallah, Kareem Issam; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem této Bakalářské práce je zhodnocení celkového vlivu financování Českého atletického svazu na celkový atletický vývoj v České republice. Tato práce tedy míří na evaluaci efektivity externích investic a jejich benefity. Mezi takové benefity patří utvoření pracovních pozic pro trenéry, vývoj programů a finanční podpora vrcholových sportovců jakožto zaměstnanců Českého Atletického Svazu, nebo profesionálních atletických klubů. Utvoření teoretického podkladu plánuje práce dosáhnout pomocí analýzy principu financování sportu v České republice, následným vymezením fungování Českého atletického svazu jako organizace se zaměřením na jeho finance. Důsledným popisem Českého Atletického Svazu včetně porovnání stavu České atletiky ve vybraných sledovaných letech poté práce uceluje celkový pohled na způsob fungování svazu, což je docíleno skrze účetní závěrky a výroční zprávy svazu. Teoretická část následně zkoumá data pro sledované roky 2011 až 2022, podle kterých vymezuje, jaký skutečný vliv mají finance na úspěšnost svazu na světové půdě.
Vedoucí práce: Kareem Issam Abdallah
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses