Sportswashing : prípad Saudskej Arábie - Pécsi, Filip; Druláková, Radka, 1973-; Přikryl, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalárska práca si kladie za cieľ identifikovať kľúčové prvky charakterizujúce sportswashing. S ich použitím práca následne odpovie na otázku: Dá sa činnosť Saudskej Arábie označiť za sportswashing? Sportswashing je relatívne novým konceptom, ktorý označuje vylepšovanie imidžu štátu pomocou športu. V práci je syntézou viacerých článkov, vysvetľujúcich sportswashing, vytvorená komplexná definícia. Na základe tejto definície sú identifikované kľúčové prvky charakterizujúce sportswashing. Práca sa ďalej zaoberá Saudskou Arábiou. Po predstavení činnosti tejto krajinyv športovej sfére sú tieto aktivity podrobne preskúmané za účelom identifikovania prvkov sportswashingu. V závere sú aktivity Saudskej Arábie porovnané s definíciou sportswashingu, na základe čoho možno skonštatovať, že sa tieto aktivity do veľkej miere zhodujú s definíciou sportswashingu.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses