Sport jako prostředek pro tvorbu sociálního kapitálu - Chlebuch, Martin (2024)
Bakalářská práce se zabývá určením vlivu sportu na tvorbu jednotlivých výstupů sociálního kapitálu. Dochází zde k porovnání vlivu týmového a individuálního spor-tu, výkonnostních úrovní sportu a vlivu mezi pohlavími. Jednotlivými výstupy jsou altruism, informal interaction, formal membership and group participation a social trust. Tyto výstupy sociálního kapitálu jsou pro lepší orientaci celým výzkumem po-drobně představeny v literární rešerši. Z literární rešerše současně vyplynuly vý-zkumné otázky a jim připadající hypotézy. Sběr dat proběhl pomocí dotazníkového šetření. Sesbíraná kvantitativní data byla následně analyzována vhodnými statistic-kými metodami. Výsledky indikovaly odlišnosti zejména u proměnné formal membership and group participation. U proměnné altruism nebyly odlišnosti potvrzeny.