Sport jako prostředek pro tvorbu sociálního kapitálu - Chlebuch, Martin; Šimáček, Petr; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalářská práce se zabývá určením vlivu sportu na tvorbu jednotlivých výstupů sociálního kapitálu. Dochází zde k porovnání vlivu týmového a individuálního spor-tu, výkonnostních úrovní sportu a vlivu mezi pohlavími. Jednotlivými výstupy jsou altruism, informal interaction, formal membership and group participation a social trust. Tyto výstupy sociálního kapitálu jsou pro lepší orientaci celým výzkumem po-drobně představeny v literární rešerši. Z literární rešerše současně vyplynuly vý-zkumné otázky a jim připadající hypotézy. Sběr dat proběhl pomocí dotazníkového šetření. Sesbíraná kvantitativní data byla následně analyzována vhodnými statistic-kými metodami. Výsledky indikovaly odlišnosti zejména u proměnné formal membership and group participation. U proměnné altruism nebyly odlišnosti potvrzeny.
Vedoucí práce: Petr Šimáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses