Monetizační model mobilní aplikace - Žížala, Josef (2024)
Tato práce pomocí hloubkových rozhovorů, dotazníkového šetření a focus group přichází s doporučením vhodného monetizačního modelu pro nově vyvíjenou aplikaci. Monetizace by měla být přizpůsobena mobilní platformě, na které bude aplikace inzerována, a to s ohledem na zjištěné rozdíly mezi uživateli největších platforem. Práce dále identifikuje některé faktory, které mohou mít vliv na úspěšnost aplikace, mezi něž patří např. druh aplikace, unikátnost nabízených funkcí nebo kvalitní estetické provedení.