Obchod s přidanou hodnotou mezi Peru a EU - Matušíková, Kateřina; Jiránková, Martina, 1967-; Fojtíková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá obchodem s přidanou hodnotou mezi Per a EU. První kapitola popisuje specifika mezinárodního obchodu v dnešním světě, a to prostřednictvím ekonomické globalizace, platební bilance, globálních hodnotových řetězců, globálních produkčních sítí, vznikem nepřesností a měřením přidané hodnoty a faktorů ovlivňující dnešní obchod. Druhá kapitola je zaměřena na mezinárodní obchod v EU a Peru, kde se nejdříve představí vývoj ekonomiky a obchodu v EU, zahraniční obchod EU a zapojení EU do GVC a GPN a následně to samé z pohledu Peru. Závěrečná kapitola se týká obchodních vztahů mezi EU a Peru, a to nejdříve vývojem obchodních vztahů v klasickém vyjádření a následně v rámci obchodu s přidanou hodnotou.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses