Potenciál příjezdového cestovního ruchu z Jižní Koreje do České republiky - Pospíšilová, Kristýna; Lukášová, Renata; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem této práce je prognóza budoucího vývoje příjezdového cestovního ruchu z Jižní Koreje do České republiky. V rámci hloubkového rozhovoru s zástupcem agentury CzechTourism v Jižní Koreji a pracovníkem cestovní kanceláře je zkoumán komplexní pohled na trendy a preference jihokorejského cestovního ruchu, což zahrnuje pochopení motivů, které vedou k výběru České republiky korejskými turisty, a jejich preferovaných destinací. Dále jsou zkoumány historické souvislosti, počáteční povědomí o Jižní Koreji v Československu a dlouholetá akademická a obchodní spolupráce mezi oběma národy. Analýza vývoje cestovního ruchu v posledních pěti letech mezi těmito dvěma národy je klíčovou částí této práce. Součástí analýzy je také SWOT analýza, zaměřená na identifikaci silných a slabých stránek cestovního ruchu v České republice. V závěru práce je představen potenciální vývoj příjezdového cestovního ruchu s důrazem na atraktivitu České republiky pro jihokorejský a asijský trh.
Vedoucí práce: Renata Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses